Živeti Glasno

Nauči se umiranju

Svaku noć mi nestajemo, a neki od nas imaju sreću da se probude.
Sreća je u mogućnosti da danas živimo u skladu sa životom koji želimo da živimo.

Koji je za nas. Ni više, ni manje.

Tokom snova, nestaju sve naše želje, zablude, svest o tome ko smo i šta nam treba da bismo bili zadovoljni. Na nekoliko sati, ne sećamo se da postojimo niti kako se zovemo. Zbog toga neki ljudi ne žele da spavaju potrebnih sedam do devet sati – lakše je da kurblamo na uzbrdici, nego da da se pustimo niz nizbrdicu.

Ja imam san, zapravo znači bez ega i lažno osmišljenih potreba, imam iskonski nagon da svet zbog moje jedinstvene svrhe bude malo bolji. Dakako, prvo za mene, a šta ćemo, od nečega treba krenuti. 🙂 I svi mi sve više živimo tu fazu. Koliko je samo lepih ljudi, koji su se tu zaustavili.

Na putu do plaže Vung Tao, razmišljala sam o svemu onome što bih mogla u novoj 2021. godini. Ostvarena potreba ne motiviše, govori mi moja spiritualna mentorka. Međutim, zvuci talasa i moja stopala u okeanu, obznanjuju mi jasno da je na redu da razdvojim istinske pozive od veštački kreiranih želja. I čujem tišinu koja priča – ništa ti novo nije potrebno, jer je sve u redu tako kako jeste.

Veštački šećeri svakako jesu štetni, pa ipak veštačke želje i fabrikovanje istine krče naše telo više nego sva nezdrava hrana. Neživljenje istine nas boli, te razboli, ugoji, rastroji. Nema tog organskog povrća koje nas može više spasiti od življenja istine. Dok god živimo u istini i u svojoj svrsi, ništa nam neće biti od čvaraka i rakije. Mada bih ih skoro uvek zaobišla, ipak… Ukoliko živim u milosti darova svojih, ništa mi neće biti.

A i ako se desi, ko da nije. Vredelo je, jer se sve vreme disalo.

Mi ionako svake večeri umiremo, a danas, danas smo rešeni da oživimo.

-Kako si sigurna u to da si živa, pitam sebe s vremena na vreme.
-Tako što sve manje zavisim od onog sve više.
-Kako to znaš?
-Tako što proveravam životom koji živim. Jer život ne laže.

U životu je istina, Tič Nat Hat kaže.

Život nam je pokazatelj, to je naša lično kreirana jednačina. Zašto onda mnogi od nas ne odluče da promene sebe, te svoj život? Jer sa lošim, odlazi i dobro.

Nauči se umiranju, jer kada to savladamo sve je moguće.

Ma pusti znanje iz outcome, outreaach, outbreak, outlook, outtake.
Sve smo to usvojili, samo treba da se pustimo.

You Might Also Like...

    error: Content is protected !!