Živeti Glasno

Nauči se umiranju

Svaku noć mi nestajemo, a neki od nas imaju sreću da se probude.

Tokom snova, nestaju sve naše želje, zablude, svest o tome ko smo i šta nam treba da bismo bili zadovoljni. Na nekoliko sati, ne sećamo se da postojimo, niti kako se zovemo. Zbog toga pojedinci ne žele da spavaju potrebnih sedam do devet sati – lakše je da kurblamo na uzbrdici, nego da da se pustimo niz nizbrdicu.

Ja imam san, zapravo znači živeti bez veštački osmišljenih potreba, imati iskonski nagon da svet zbog moje jedinstvene svrhe bude malo bolji. Dakako, prvo za mene, a šta ćemo, od nečega treba krenuti. 🙂 I svi mi sve više živimo tu fazu. Koliko je samo lepih ljudi, koji su se tu zaustavili.

Na putu do plaže Vung Tao, razmišljala sam o svemu onome što bih mogla u novoj godini, jer ostvarene potrebe više me ne motivišu. Međutim, zvuci talasa i moja stopala u okeanu, obznanjuju mi jasno da je na redu da razdvojim istinske pozive od veštački kreiranih želja, te čujem tišinu koja priča – ništa ti novo nije potrebno, jer je sve u redu tako kako jeste.

Veštački šećeri svakako jesu štetni, pa ipak veštačke želje i fabrikovanje istine, krče naše telo više nego sva nezdrava hrana. Neživljenje istine nas razara, te razboli, ugoji, rastroji. Nema tog organskog povrća koje nas može više spasiti od življenja istine i poziva. Dok god živimo u istini i u svojoj svrsi, ništa nam neće biti od čvaraka i rakije. Mada bih ih skoro uvek zaobišla, ipak… Ukoliko živim u milosti darova svojih, ništa mi neće biti.

A i ako se desi, ko da nije. Vredelo je, jer se sve vreme disalo.

Mi ionako svake večeri umiremo, a danas, danas smo rešeni da oživimo.

-Kako si sigurna u to da si živa, pitam sebe s vremena na vreme.
-Tako što sve manje zavisim od onog – daj mi sve više.
-Kako to znaš?
-Tako što proveravam životom koji živim. Jer život ne laže.

U životu je istina, Tič Njat Han kaže.

Život nam je pokazatelj, to je naša lično kreirana jednačina. Zašto onda mnogi od nas ne odluče da promene sebe, te svoj život? Jer sa lošim, odlazi i dobro.

Nauči se umiranju i nestajanju, jer kada to savladamo, sve je moguće.

Ma pusti znanje iz outcome, outreaach, outbreak, outlook, outtake.
Sve smo to usvojili, hajde da se pustimo.

You Might Also Like...

    error: Content is protected !!