Živeti Glasno

Ko sam ja i kako sam krenula da živim Glasno i Krasno?

Moje ime je Sofija Borković i kao mala sam jedva čekala da porastem. Osećala sam se nemoćno, jer se moja vizija smislenog života, nije uklapala sa vizijom društva i šta je za njega smisao i uspeh. Koliko sam ja želela da kreiram i stvaram, isto toliko je sistem želeo da učim i polažem ispite.

Jedno od mojih prvih sećanja je da stojim u dvorištu obdaništa Leptirić i maštam o trenutku kada ću odrasti, te imati moć da glasno i krasno živim sebe. Godine su prolazile, van mene same i mog učestvovanja iz središta srca, što je dovelo do toga da sam bila sve dalja od kreiranja života po svojoj meri. Jedino što sam znala bilo je da kao leptirić odletim u kreativan život, jer nisam razumela kako se takav život stvara gde jesi i sa onim što imaš. 

Razlika između kreacije i ulaska u tuđi kreativni život, ogromna je. Iako na prvi pogled ne možemo da sagledamo nit koja čini razliku, ipak, kreirati sopstveni raj znači između ostalog, izaći iz ograničavajućih uverenja i potreba drugih, te podržati svoj život po sopstvenoj meri – dok ulazak u tuđi kreativni život znači zatvoriti oči pred neželjenim iskustvima, dok nas ona ne nađu sama.

Kada sam to razumela, tako da se život neće posložiti sam od sebe, već da je na meni da to učinim, uz pomoć buđenja kreativnosti i sklanjanja viška, neizdrž i tugu sam pretvorila u govor i slast, u vidu Bloga koji imam od 2018. godine i Podkasta u kome pričam o svojim iskustvima u solo epizodama, ali i o iskustvima drugih, putem njihovih čičnih priča, kao kroz mnoge tekstove na temu Kreativnosti.

– – –

Svoja znanja i iskustva, sticala sam na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Odseku za medijske studije, kao i na master studijama Komunikologije, na Univerzitetu u Novom Sadu. Veštine sam usavršila i na master studijama na Univerzitetu u Aveiru, u Portugalu, na Odseku za Multimedijalnost i Umetnost.

Godinama sam radila marketing i bila deo kreativnih industrija, te svoje prakse unapređivala i na taj način, dok su znanja koja nudim na svom programu Glasnog i Krasnog Življenja, deo svega toga, ali mnogo veći udeo čini to da sam u životu probala mnoštvo radionica i seminara, putovala svetom i sve to integrisala, kroz dušu, duh i telo – te svoje plodove fizički porodila kroz program koji sam kreirala – unikatno, svestrano i božanstveno.

Zbog toga želim da i tebi na tvom kreativnom putu pomognem da porodiš svoje jedinstvene talente, kreneš da živiš darove, stvarajući sopstvena pravila i dopuštajući da ti život izađe u susret.

Kreativnost nije luksuz, isto kao što i zaceljenje rana i njihovo pretvaranje u darove, nije hir. Izlečeni čovek, usmeren ka nebu, povezujući svesnost i onostranost, najmoćniji je u prirodi. Tek nakon što otkrijemo i pokažemo svoje darove svetu, tada možemo postati besmrtni i zaista živi.

Ukoliko želiš da u svoj život uneseš radost i potrebno ti je da neko na tvom putu razume tvoj poziv duše, ma kako luckast bio, ja sam tu za tebe.

Ukoliko radiš u kreativnoj industriji, a ne osećaš se nimalo kreativno i želiš da se iza tuđih brendova pojaviš kao individua za sebe, ja sam mentor za tebe.

Ukoliko radiš u industriji koja nema veze sa stvaralaštvom, a imaš hobi koji želiš da pretvoriš u biznis, Program Glasnog i Krasnog Življenja je za tebe.

Ukoliko želiš da promeniš ograničavajuća uverenja da su kreativci neodgovorni, zavisnici i siromašni, kako bi mogao/la da stvaraš konzistentno, kroz moj program od tri meseca ili 12 nedelja, osvestićeš blokade koje te sprečavaju na putu ka življenju raširenih krila.

Vreme je da izađeš u život imenom i prezimenom, sa darovima samo tebi dodeljenim. 
Znaj, niko nema priču kao i ti.

Biraj sebe, jer birajući Program Glasnog i Krasnog življenja, pomoći ćeš sebi da:

  • Prestaneš da pevaš i sviraš za druge
  • Završiš sa poslovima gde ne realizuješ svoje talente
  • Stekneš poverenje u život i svoj dar
  • Pokažeš svetu šta znaš i od toga kreneš da zarađuješ
  • Probudiš sebe, jer realnost koju trenutno živiš nije jedina na svetu

Osećaš da je ovo za tebe, zakaži besplatnu mentorsku konsultaciju da vidiš kako radim i da li mogu da ti pomognem.

Za dodatna pitanja, piši mi ispod.

    error: Content is protected !!