Živeti Glasno
Budna sanjam kada sam probuđena

Nice guru looking guy

Zvonim na dobro poznata vrata, a njih otvara Grčki Bog u peškiru oko struka, a iza njega ide para. Konačno budna sanjam. Ups, rekoh, znam da nisam pogrešila vrata, ni razlog svog dolaska, ali mi se ne poznajemo? Je l’ tako? Izgovaram ove reči, ali znam da nas je Univerzum spojio još davnih dana, jer zašto bi on otvarao vrata od kuće mog najboljeg druga, ako nisam ja bila na njima? – Ne poznajemo se, zapravo, ali dobro znamo da to nije baš tako. Gentleman, at last.

Dobrodošao, izgovaram ja, ulazeći u dobro poznatu kuću, koja je sada dom sa nice guru looking guy. To može samo kod Bože. I am usually not dressed like this, but if you let me, I’ll go and put some jeans on. I’ll let you, for now.

Pomalo iznenađena, a zapravo ne, pitam Božu ko je Grčki Bog i kako je kod tebe u domu, pomalo ljubomorna što nije već u mom. Nemam pojma, samo se stvorio. Vama možda može biti čudno, ali zapravo ko god poznaje Božu, zna da je to najnormalnija stvar na svetu. U njegov i Anin dom, skupljali su se najneverovatniji ljudi na svetu. Kao da su svi čekali da se stvori njihov duo da bismo se svi mi upoznali.

Kada kreneš kod njih na party, ti zapravo krećeš u istraživačku ekspediciju. Ne znaš šta će ti sve trebati, niti kada ćeš stići, koga ćeš sve upoznati i da li uopšte postoji destinacija. Odeš na žurku u četvrtak, a vratiš se u nedelju. Ili za pet minuta. You can do anything, not everything.

I tako, popnem se ja na krov kuće, tamo je bila dobra ekipa i muzika, legnem na dušek, popričam sa ljudima, kada čujem, svi pričaju o Grčkom Bogu. Nagađa se. A pošto ja nagađanja ne volim, siđem dole to make myself a cocktail. Vidim njega skajpuje sa nekom devojkom. Smućkam i što se dalo i što ne bi, samo da bi se dalo, kad čujem poljubac na svome vratu. Ok, koktelu jesu bili potrebni elektroliti, ali spržiću tako dobar koktel. Ne ide.

You really know how to communicate, izgovaram te reči, držeći se za onaj šejker, kao da je jedina stvar koja može da nas zadrži na Zemlji. I talked to my girl, so that you can be my girl too. Finally I realised why I was drawn to Serbia. Because of a Serbian guru looking girl. And that is you. Ništa mi više nije jasno, ali i ja osećam to magnetsko privlačenje. Ne znam kako, ali nakon nekog vremena, počnem da skajpujem sa njim i tom devojkom. They have been partners in crime for a while, ali on sada oseća da bih to mogla biti i ja, te je želeo da podeli to sa svojom devojkom. U tom trenutku, ne znam da li sam opijena koktelom ili bizarnošću. I nikako mi nije jasno da li mi je sve to preslatko ili ljigavo. Možda zato i toliko volim koktele i da ih mešam. Svaki gutalj je novo iskustvo.

U jednom trenutku, dok je Grčki Bog pravio nama koktele, skontam se sa tom devojkom – joga, Upanišade, kakao ceremonije i ponovo postanem zbunjena. Ne znam koga bih pre od njih dvoje upoznala. Ona je u Atini i zove me da dođem, a mene iako privlače zemlje na A, ipak sam se obećala drugoj. Zemlje nikada ne varam. Uvek sam sa jednom u vezi. A onda se samo okrenem i odem. Ciao bella, ciao, ciao.

Atmosfera na žurci se zahuktava, došli su i ostali prijatelji, ja sam sve zbunjenija, ali verujem da život ima rešenje za naše zavrzlame. Tako se prepustim i upetljam, a onda treptajem leptira, eto mene van svakakvih trouglova. Opet sam na svom, bogatija još jednim iskustvom. Šta želim i šta ne. I potrudim se da svaki sledeći put napravim bolji koktel i izaberem sastojke koji me više hrane, a elektrolita ima i u limunu, mada priznajem da su grčki slađi. Ali eto mene u Grčkoj za par nedelja, idem na retreat. Porodično, a kako drugačije.

A žurku neka žuruje kome se druguje.
Meni se putuje.
Kockice me dozivaju.

Koji koktel sebi pravite ovo leto?

You Might Also Like...

    error: Content is protected !!