Živeti Glasno

Kako oživeti intuiciju?

Svako od nas ima moć intuicije, koja nas štiti, navodi i usmerava. Važno je da znamo da ona nije za odabrane, ljude povezane sa precima ili nebesima. Intuicija je kao i mišić, ona se vežba.

Ona nam se svima obraća na sličan način, ali ono što je do nas da usavršimo, jeste vera u nju i njene reči. Jačati mišić vere u intuiciju, znači umeti donositi odluke koje se mogu isprva činiti nimalo logičnim.

KAKO INTUICIJA ŽIVI I NA KOJI NAČIN SE IZRAŽAVA?

Važno je da znamo da svi mi čujemo intuiciju, te kada ne želimo da joj dozvolimo da nas usmeri, to učini život umesto nje. Zato je dobro zapitati se – da li nas život često iznenađuje? Ako je odgovor potvrdan, to znači da smo navikli da utišamo unutarnji glas.

Unutarnji glas se utišava iz dva razloga.

Prvi je taj da kada bismo krenuli da ga slušamo, to bi značilo da napravimo promene. Drugi razlog je strah od toga da poverujemo da baš nama nesavršenima pripada radostan i bogat život.

Zato u oba slučaja, čak i kada čujemo intuiciju, odbacujemo ideje koje nam dolaze, jer više verujemo svom umu – koji nam poručuje da bi prepuštanje životu, značilo ne preživeti ga.

Intuicija, stoga, postaje sve tiša – jer ona nas voli i ne želi da nas poremeti, njoj je stalo do našeg blagostanja i nije joj cilj da nam nametne ono na šta nismo spremni. Sa druge strane, Život drugačije struji. Njemu nije stalo da zaštitimo svoje telo ili um, već isključivo dušu i može se dogoditi da Život sve polomi, kako bismo krenuli da živimo celoviti.

Važno je da odlučimo – da li ćemo samostalno i kroz intuiciju donositi odluke, ili će život odlučivati umesto nas.

U skladu sa tim, život je u muškom principu, a intuicija u ženskom.

Šta želimo da krenemo da slušamo, do nas je.

Intuicija, kao ženski princip znači zavodljivost, blagost i raširenost. Ona je kao majčinska figura, koja razume naše greške i teši nas kada patimo. Kako je nejna priroda igra, ona nas isprva mami da je slušamo, dajući nam poruke koje su našem umu prihvatljive. Vrlo je nežna i tačno zna šta radi. Zbog toga se početni odabir može oslikati kroz naizgled jednostavan izbor – haljinu, kolač ili pesmu, koja će biti odličan pogodak na žurki koju organizujemo.

Neophodno je da znamo da se od ovog nivoa kreće i da je na tom nivou potrebno da počnemo da je slušamo. Intuicija sa nama govori na način na koji je razumemo i ne želi da vaspitava bebu, kao punoletnog čoveka. Da bismo je upoznali u svim fazama života, treba krenuti od početne.

Važno je da imamo moć da osećamo da li nam se nešto jede ili ne jede, radi, ili ne radi.

Krucijalno je da pratimo trag intuicije koja nam šapuće kuda nam se ide ili gde nam se živi.

Značajno je da znamo sa kojim osobama nam se provodi vreme.

Te naposletku, da li posao koji radimo, pomaže da sa svetom podelimo svoje unikatne darove.

Ukoliko preskočimo početne korake, najverovatnije ćemo preskočiti i svaki naredni i neće nam biti jasno zašto živimo sudbinu koju živimo, jer ćemo sve više komunicirati sa samim životom, a sve manje sa intuicijom. Setimo se da je život u muškom principu, veoma logičan i principijalan. Kao takav, on je sjajan organizator i strateški planer.

Međutim, često više boli, nego intuicija.

Zato, ukoliko ne želimo da uvek i jedino živimo u stakatu, neophodno je da krenemo sa pospremanjem života koji mislimo da zaslužujemo živimo, kako bismo došlu tačku da živimo život koji očekujemo da nam pripada. Zbog toga, jačanje vere u intuiciju i unutrašnje obraćanje, jeste najblaža pomoć na putu.

Intuicija je ključ u podsvest – koja nam se obraća kroz činjenje malih i velikih izbora.

– ŠTA TI SE JEDE, JEDI,
A ŠTA TI SE NE JEDE, ZAJEBI –

Počnimo da uvažavamo svoje sviđanje. Ukoliko svi prestaju da jedu meso, a nama se baš jede, jedimo, šapnula bi nam intuicija. Kada svi jedu šećerne torte, a nama se divani veganska poslastica, birajmo vegansku poslasticu. Ako nam se učini da bi danas trebalo da idemo dužim putem do kuće, idimo.

Znajmo – intuicija nam se obraća, a moć da nam pomogne, dajemo joj, kada pravimo izbore koji nam se naizgled čine banalni i nevažni. Zapamtimo, nema bazičnih i kompleksnih izbora, to se naš um igra sa nama.

– NIJE KAFA KRIVA, JER TI SE KRIVIŠ –

Nakon što naučimo kada nam se budi, šta nam se jede, sluša ili oblači, naredni korak je da vidimo koliko nam prija svakodnevno okruženje. Osetimo u telu kako se osećamo nakon kafe sa prijateljem. Ako nam nakon susreta u srcu ostaju radosna osećanja, nastavimo da se viđamo sa tom osobom, ali ako nam je nakon druženja ostao osećaj teskobe ili nelagode – razmislimo zašto je tako i koji je uzrok tome. Ne mora značiti da prijatelj nije za nas – kroz njega ili nju nam sudbina može nagoveštavati da bismo želeli da živimo život koji oni žive, ali to ne činimo.

Znajmo da nas intuicija testira i koliko joj zaista verujemo. Može se dogoditi da nam šalje sve ljude koji nam ne odgovaraju, kako bismo počeli da verujemo sebi i unutrašnjem glasu. Sa druge strane, možda nas usmerava ka izboru kreativnijih osoba, koje već znaju tajnu za kojom tragamo. Ne zaboravimo da nam intuicija poručuje.

– DA LI TI RADIŠ POSAO,
ILI JE POSAO URADIO TEBE –

Ukoliko smo preispitali sebe i svoje okruženje, na redu je da vidimo kakav posao radimo i zašto ga radimo. Koje su naše najveće vrednosti i šta nam taj posao zadovoljava, a šta ostajući na njemu, gubimo? Da li smo na mestu koje iziskuje da porodimo darove, ili sakrijemo moći? Da li smo podsticani da živimo glasno i krasno, ili ućutkano i tužno?

Znajmo da ništa nije jednolično i da smo tu gde jesmo, jer verujemo u to što verujemo. Ništa nije slučajno, poručuje nam intuicija. Naše je da počnemo da osluškujemo u šta verujemo, a šta nas odvraća od življenja u srcu.


PRAVA IGRA KREĆE
KADA NAM JE ŽIVOT IGROKAZAN

Ukoliko nismo posložili svoje ormane, ne možemo posložiti ni svoj život.

Tek nakon što posložimo primarne nivoe našeg bića, tada možemo pričati o imaginaciji, intuiciji i kreativnosti koja isceljuje, daruje i obnavlja. Ove kategorije ponekad ne uključuju ljude koji nisu preuzeli odgovornost za sopstveni život, ali jesu za one koji su rešili da ostanu detinji u pogledu na život i nauče kako da zajednički sa intuicijom i životom kreiraju sopstvenu stvarnost.


KAKO DA NAUČIM DA
SLUŠAM INTUICIJU I DOZVOLIM
DA ME ONA VODI?

Na programu Glasnog i Krasnog Življenja, koji traje šest meseci, to nam je polazna tačka,
kada učimo kako da oživimo sebe, svoje impluse i želje.

Zašto je važno reanimirati svoja čula i osećanja, srce i dušu?

Zato što se u našim željama kriju naše mogućnosti.

Zato što se u našim mogućnostima nalaze naši darovi.

Zato što u našim darovima obitava naša moć.

Zato što se u našoj moći nalazi najveća Ljubav i kreacija.

Zato što ako to ne učinimo mi, niko neće učiniti to za nas.

Zato što je došlo vreme da živimo sebe.

Zato što u grob ne možemo poneti ništa.

Zato što svojim potomcima možemo ostaviti mnogo.

Zato što vredimo da sebi damo sebe.

Zato što nas sve u prirodi poziva da pogledamo u nebo.

Zato što nebo u nama, želi da se otvori.

Zato, ne čekaj na Život da te pouči, nauči kako da slušaš svoju Intuiciju.
Manje boli i lepše je.

Ukoliko želiš da reanimiraš svoju imaginaciju,
proveri da li je program
glasnog i krasnog življenja za tebe.

You Might Also Like...

    error: Content is protected !!