Živeti Glasno

Slovenska antiteza

Život se može promeniti u jednom trenutku – kada odlučimo ko nam može reći budi realan, a ko ne. Kada odlučimo da oni koji nemaju naše rane, ne mogu odlučivati ni u vezi sa našim darovima. Kada shvatimo da niko drugi na ovom svetu nije išao našim putem, niti će, te ne može znati zašto su naše odluke, iako ostalima iracionalne, nama jedino i logične. Kada znamo da to što smo se našli u vakuumu sa određenim osobama i idejama, ne znači da su to osobe i ideje koje moraju biti mesije na našem putu. Mogu, ali ne moraju. Na nama je.

Život se može promenti u jednom trenutku – kada odlučimo da je nijansa između reči jebiga i jebe mi se, kvalitet koji živimo, dajemo i dobijamo. Realno, može biti ogromna razlika, ako tako odlučimo. Jebiga život je budi realan život, koji zapravo nikada nije realan za vas, već za one oko vas. I tu se postavlja pitanje, da li mi želimo da se vrtimo oko svoje ose, ili da se vrtimo oko budi realan ose drugih oko nas. Nijansa je mala, ali može biti krucijalna. Ako odlučimo.

Život se može promenti u jednom trenutku – kada odlučimo da li smo u stanju da nešto učinimo. Jer između budi realan i odjebi, krije se spoznaja da mi nešto možemo, ili ne možemo. Naši snovi i želje su nam dati sa razlogom. Oni su u nama, jer su za nas. Ne javljaju se u drugima za nas, da nam ih saopšte. Zašto onda dozvoljavamo da oni koji ne sanjaju, tumače naše snove?

Život se može promenti u jednom trenutku – kada odlučimo da ne živimo slovensku antitezu. Principe jali – jali ili niti – niti. Ne, ja ne želim da živim u tim amplitudama. Ili sve. Ili ništa. Nego, brate moj, i sve i ništa. Logično magično. Nego kako, zato. Zorba Buda.

Život se može promenti u jednom trenutku – kada odlučimo da ne budemo dobri, već da budemo dobro. Bez nas, nema ni ničega oko nas. Drugi ljudi su tu da nam budu putokazi, a ne autoputevi, sa kojih ne možeš ni levo, ni desno. Pa se onda sudariš i o levu i o desnu bankinu. Potom se plašiš da sedneš u kola, svoju sudbinu. Dok ne shvatiš da ne možeš skrenuti sa puta koji nije za tebe, nije tvoj. Onda kreće pažljivije biranje drumova. Tada nijanse postaju jevanđelja. Jebiga i jebe mi se, predstavlja ogromnu razliku. Da li je realno? Ako je za vas istinito, onda jeste.

Život se može promenti u jednom trenutku – onda kada si pre toga spreman da umreš nekoliko puta i ponovo se rodiš. Jer da bi se živelo, prvo se mora nekoliko puta odumirati. A onda vaskrsnuti. Jali – jali i niti – niti. A nakon toga sve postaje nevažno, sem da li si na putu koji je tvoj, ili si na putu koji je za tebe. Da li gasiš, ne izazivaš ili stvaraš požare. Razlika je mala, ali je realna. Jer tvoj je život u pitanju.

You Might Also Like...

    error: Content is protected !!