Živeti Glasno

Program Živeti Glasno i Krasno

POČNI DA REALIZUJEŠ SVOJE TALENTE I UMEĆA!

Imaš kreativne ideje i obožavaš svoj hobi, ali te nešto sprečava da ih realizuješ i živiš od njih?

Da bi se tvoje kreativne ideje realizovale, neophodno je da razumeš kako da stvoriš prostor i vreme za svakodnevno bavljenje – uprkos gužvi, poslu ili potrebama ukućana, naučiš kako da postaneš prijemčiv/a da te inspiracija i kreacija nađu i obuhvate tako da se ne bojiš da sa svojim darovima izađeš u svet, zatim sagledaš kakve misli i osećanja imaš o umetnicima i svojim talentima i šta veruješ da je za kreativce moguće ili nemoguće , te razumeš kako da samouvereno porodiš ideju i transformativnu verziju sebe, koja je rešena da ostvari svoj san tako što živi sebe glasno, krasno i hrabro ostvarujući jedinstvene talente.


Od umetnosti se ne živi, prvo zaradi novac, a onda budi kreativan i slobodan čovek.

Jesi li i ti poverovao/la u ovu ideju, a sve što osećaš jeste da ti je prodata laž, jer niti imaš slobodu, niti živiš sebe i svakako ne realizuješ svoje jedinstvene talente i darove?

Okružena si ljudima koji ne veruju ni u šta što nije vidljivo, opipljivo ili materijalno i stalno te uveravaju kako su tvoje želje detinjaste, nerealne i sasvim sigurno za nekog imućnijeg?

Tek nakon što otkrijemo i pokažemo svoje darove svetu, tek tada možemo osetiti svoj pun potencijal te krenuti da živimo sebe ostvareno.

Kako da znaš da ti si taj/ta i da je ovo vreme najbolje za stvaranje novog sveta?

 • Ukoliko želiš da u svoj život uneseš kreativnu inspiraciju i potrebno ti je da neko na tvom putu razume tvoj poziv duše, ma kako luckast bio, ja sam mentor za tebe.
 • Ukoliko radiš u kreativnoj industriji, a ne osećaš se nimalo kreativno i želiš da prestaneš da se kriješ iza tuđih brendova i pojaviš kao individua za sebe, moj program je za tebe.
 • Ukoliko radiš u industriji koja nema veze sa stvaralaštvom, a imaš kreativan hobi koji želiš da pretvoriš u biznis, moj program, pomoći će ti u tome.
 • Ukoliko želiš da promeniš ograničavajuća uverenja da su kreativci i umetnici neodgovorni, zavisnici i siromašni, kako bi mogao/la da živiš od svog stvaralaštva, kroz moj mentorski program od tri meseca, osvestićeš blokade koje te sprečavaju na tvom putu ka življenju obilja.

Ako osećaš da je došlo vreme da živiš sebe i svoje darove, ali ti treba mentor i zajednica ljudi koji su krenuli na sličan put – moj program Živeti Glasno i Krasno je za tebe.

Šta moje umetnice i kreativci kažu o radu sa mnom?

Bojana Vuković,

istraživač i zaljubljenik u procese isceljenja i razvoja

Program Živeti glasno i Sofija su pravi saveznici na putu ponovnog buđenja svega onog što imamo u sebi, a što smo predugo zatrpavali svakodnevnim moram i samo još ovo. Saosećajući, i u isto vreme jasnoćom i pouzdanošću, Sofija je kreirala put koji mi je pomogao da se opet povežem sa sopstvenom kreativnošću, ali i da se susretnem sa sopstvenim negativnim uverenjima oko iste, u jednom sigurnom i podržavajućem prostoru. Sofija je sjajan mentor da ti da krila da uzletiš, ali i da ti pomogne da bezbedno sletiš kada je to potrebno.

Jelena Šapić,

kreatorka zvezdanog sajta

Sofijine radionice su (re)turning points - okreću shvatanje kreativnosti i vraćaju maštu u središte života. Otvoren razgovor o našem odnosu prema idejama i stvaralaštvu vodi do velikog aha momenta - shvatanja da je kreativnost potrebno negovati jednako kao i druge aspekte naše ličnosti. Sastanci su bili preko potrebna pauza od gužve, užurbanosti, nesnađenosti, kao i most ka otkrivanju vremena i prave
kreativne osobe koja živi u svima nama, koja bezbedno izranja kroz grupno povezivanje i razmenu.

KADA SAM PREUZELA STVARI U SVOJE RUKE...

i shvatila da kreativnost i odgovornost nisu dva koloseka, već ista putanja na kojoj se korača do ostvarenja, krenula sam da kreiram život po svojoj meri.

Osvestila sam kreativne blokade koje su me sprečavale da porodim ideju koja se dugo nalazila u meni. Kada sam to prvi put učinila, ideje su same krenule da jure za mnom, te mi više nikada nije manjkalo inspiracije i kreacije.

Oslobodila sam se krivice da je kreativnost luksuz i hir, te poverovala da slobodan, bujan i stvaralački život pripada i meni, upravo sada, te prestala da govorim neistine da ću početi da stvaram kada zaradim dovoljno, zaljubim se ludo, završim školu, dobijem diplomu…

Poverovala sam životu da ima rešenje za moje zavrzlame i da jedva čeka da me kreativno i ljubavno raspertla.

Krenula sam da živim drugačiju realnost, sa ljudima koji osećaju i razmišljaju slično kao ja.

Počela sam da zarađujem od svog umeća i kreacije.

Tako je nastala ideja programa Živeti Glasno i Krasno

Živeti glasno je mentorski program za kreativce i umetnike koji žele da otklone mentalne blokade koje im stoje na putu ostvarivanja njihovih kreativnih i inspirativnih ciljeva.

Kada spoznaš kako da postaneš provodnik za ideje, kreativnost, umetnost i stvaralaštvo:


 • Razumećeš kako da transformišeš sebe iz stanja ne mogu da stvaram, u ne mogu da prestanem da stvaram
 • Spoznaćeš na koji način ti možeš da doprineseš da se desi čudo
 • Povećaćeš svoju znatiželju do razine pasije i obilja
 • Samopouzdano ćeš živeti izaći sa talentima u svet
 • Utišaćeš buku sveta i od drugih doći do sebe
 • Ostavićeš sve diplome i mentalna znanja te početi da razumeš sile prirode i darova koji žele da ih porodiš
 • Prestaćeš da prodaješ darove za dnevnice
 • Kreiraćeš život u kome jedinstveni talenti donose slobodu, bogatsvo i obilje
 • Naučićeš kako da uvek pronađeš i budeš deo osnažujućeg i milujućeg okruženja
 • Osetićeš moć odblokirane umetnosti i njene božanstvene posledice

Kroz program Glasnog i Krasnog Življenja, naučićeš kako da probudiš kreativnost koja će te dovesti do realizovanih i ostvarenih pasija, te biti saveznik na tvom putu do življenja sopstvenih talenata, slobode, inspiracije, intuicije i obilja.

Kako izgleda tromesečni program Živeti Glasno i Krasno?

MODUL

1

Modul 1:

STVORI USLOVE DA SE DESI ČUDO

Uslovi u kojima živimo i radimo, usmeravaju nas ili odvraćaju od stvaralaštva. U ovom modulu ćeš naučiti kako od neidealnih okolnosti da stvoriš uslove da se kreativnost i umetnost, inspiracija i intuicija nađu u tvom svakodnevnom vidokrugu, bez obzira na obaveze i dužnosti koje imaš.

MODUL

2

Modul 2:

OD ZNATIŽELJE DO PASIJE

Naša duša nam šapuće kako bismo se fokusirali na nju. Darovi dati nama samima kao dar od univerzuma, često su svima očiti sem nama, jer smo sa njima rođeni. U ovom modulu ćeš naučiti kako da uvidiš i u svakoj pori osetiš šta je tvoja pasija i tvoj poziv, kako bi mogao/la da samopouzdano izađeš u svet sa svojim talentima.

MODUL

3

Modul 3:

KRENEŠ OD DRUGIH DA DOĐEŠ DO SEBE

Naša uverenja su moćna i važno je da znamo da nikada ne krećemo od nule, već nažalost iz minusa i sa torbom uverenja šta sve jeste ili nije za nas. Tokom ovog modula ćeš to promeniti, kako bi mogao/la da se povežeš sa budućim ja koje slobodno stvara, bez tereta blokada i ograničavajućih uverenja, samo sa verom u mogućnosti otključanim u nama samima.

MODUL

4

Modul 4:

I NAKON VUKOVCA KREATIVAC

Kada krenemo da se bavimo svojim idejama, upravo tada sejemo zrno nade i drugačiju budućnost. U tim trenucima ne kreću jednorozi i duga, dapače veoma često se događa da tlo nije pogodno da se ponovo rodimo. U tim momentima imamo mogućnost da sebi zameramo jer smo početnici, nesavršeni i neekspertni ili da dopustimo da se igramo, učimo i pojavljujemo. Na programu konstantno i iznova vežbaš kako da zagrliš svoju senu i poneguješ ideju koja treba da se iskreira. Znaj da pre nego što nešto bude dobro, treba prvo da bude.

MODUL

5

Modul 5:

OKRUŽI SE KRUGOM

Kada naše najbliže okruženje ne poznaje ili prepoznaje naš san, na nama je da se okružimo ljudima koji sanjaju slične snove ili gledaju u sličnom pravcu. To je važno zato što su naši darovi željni da budu podeljeni, a mi ih možemo dati svetu samo kada je ideja bila prvo podržana gde je bila željena, te je mogla otići u svet hrabra i autentična.

MODUL

6

Modul 6:

ODBLOKIRANA KREATIVNOST I NJENE POSLEDICE

Posledice odblokirane kreativnosti su sloboda izbora, obilje u vremenu, mogućnostima, inspiraciji i intuiciji, te poetičan život sa svim onim što nosi. Kada jednom odblokiramo naše jedinstvene talente, mi prestajemo da prodajemo darove za dnevnice i završvamo sa ulogom žrtve. Tada se u naš život sliva mlaz milosti, ljubavi i kreacije, a kada se to ne dešava, mi imamo alate kako da učinimo blagodet sopstvenom životu.

KAKO ĆE SE ODVIJATI PROGRAM KROZ TRI MESECA?

12 onlajn konsultacija

Nedeljni individualni i mentorski Zoom pozivi na kojima radimo na tvojim konkretnim situacijama i umetničkim ostvarenjima.

PDF Materijali

Šest PDF knjiga.

Edukativna platforma

Edukativna platforma sa video predavanjima kroz koje prolaziš samostalno u skladu sa tvojim rasporedom.

Priručnici sa vežbama

Priručnici sa puno primera i vežbi kroz koje prolaziš samostalno u skladu sa svojim rasporedom.

PRIMENOM PROGRAMA KAO KREATIVNA OSOBA ĆEŠ:

 • naučiti kako se povezati sa ličnim i poslovnim prostorom
 • spoznati u kom trenutku kreativnost želi da te zatekne
 • čuti šta ti duša šapuće
 • transformisati ograničavajuća uverenja u potentne mogućnosti
 • razumeti da je važno biti početnik
 • želeti da se igraš i nikada to ne prestaneš
 • iz darova stvoriti dvorce
 • kreirati ne samo umetnost već i jako okruženje
 • voleti život i sve što on donosi i odnosi

PROVERI DA LI JE ŽIVETI GLASNO I KRASNO PROGRAM ZA TEBE

O meni

Moje ime je Sofija Borković i kao mala sam jedva čekala da porastem. Stajala sam u dvorištu obdaništa Leptirić i maštala o trenutku kada ću imati moć da glasno i krasno živim sebe. 

Godine su prolazile, a ja sam bila sve dalja od kreiranja života po svojoj meri. Jedino što sam znala bilo je da kao leptirić odletim u kreativan život.

Razlika između kreacije i ulaska u tuđi kreativni život, ogromna je. Iako na prvi pogled ne možemo da sagledamo nit koja čini razliku, ipak, kreirati sopstveni raj znači između ostalog, izaći iz pakla uverenja i ograničenja, te podržati svoj život po sopstvenoj meri - dok ulazak u tuđi kreativni život znači zatvoriti oči pred neželjenim iskustvima, dok nas ona ne nađu sama.

Kada sam to razumela, uz pomoć buđenja kreativnosti,  neizdrž i tugu sam pretvorila u govor i slast.

Zbog toga želim da i tebi na tvom kreativnom putu pomognem da otvoriš oči i nikada ih više ne zatvoriš.

Vreme je da izađeš u život imenom i prezimenom, sa darovima samo tebi dodeljenim. 


Znaj, niko nema priču kao i ti.

Svet se za jedne raspada, a za druge stvara – i zato ne propusti priliku da stvoriš novi svet kroz kreaciju, intuiciju, inspiraciju, glasno i krasno življenje.

You Might Also Like...

  error: Content is protected !!