Živeti Glasno

Kreativna šetnja

Da li ste ikada primetili koliko se osećate uzemljeno nakon što ste bosonogi šetali plažom? Ili koliko se osećate okrepljeno nakon igranja sa svojom decom u travi?

Novo istraživanje sugeriše da direktan kontakt tela sa negativnim električnim nabojem Zemlje zapravo utiče na električni naboj ćelija vašeg tela. Ovo, zauzvrat, može uticati na vaše opšte zdravstveno stanje.

Istraživanje je dokazalo da povezivanje sa Zemljom može da doprinese tome da:

Izlečite upalu
Smanjite nivoe stresa
Poboljšajte bolove u mišićima i zglobovima
Pojačajte pozitivno raspoloženje
Imate zdrav imuni sistem
Imate bolji san

Kada se povežete sa Zemljom, izloženi ste Zemljinim elektronima, koji pomažu u povećanju količine elektrona u vašem telu i na taj način izjednačavaju električni potencijal između vašeg tela i Zemlje.

Ljudsko telo se sastoji od mnogo triliona jona (atoma koji imaju pozitivno ili negativno naelektrisanje) povezanih u složenu mrežu molekula. Sa modernim načinom života, mnogi ljudi imaju neproporcionalnu količinu pozitivnih molekula, delimično zbog nedostatka veze sa zemljom. Ovo dolazi od upotrebe izolacionih potplata (obuće) i spavanja u krevetima koji nisu povezani sa električnim poljem zemlje.

Povezivanje sa Zemljom – za koju je poznato da održava negativan električni naboj – može obezbediti potrebne negativne jone za stvaranje ravnoteže u ćelijama tela.

KAKO SE POVEZATI SA ZEMLJOM TOKOM KREATIVNE ŠETNJE?

Povezivanje vašeg tela sa Zemljom je jedan od načina uzemljenja.

Većina urođeničkih kultura hodala je i spavala na Zemlji — a mnoge još uvek to rade. Drevni riši su čak svakodnevno sedeli, lagano odeveni, na zemlji u meditaciji.

Iako ćete možda odustati od spavanja na zemlji u svom dvorištu ili od meditacije u lokalnom parku, još uvek možete da integrišete praksu uzemljenja u svoju dnevnu rutinu. Sledećih sedam koraka će vam pomoći da uspostavite vezu sa Majkom Zemljom i istovremeno vitalizujete svoje telo.

PRONAĐITE PRIRODNO OKRUŽENJE

Što je okruženje prirodnije, poput šume, jezera ili planine, to bolje, ali ako se nađete i u lokalnom parku, iskoristite priliku da vam bar stopala dotaknu zemlju.

BUDITE BOSONOGA KONTESA

Većina cipela je napravljena sa plastičnim ili gumenim đonom, od kojih oba inhibiraju apsorpciju električnog naboja iz Zemlje. Zato slobodno izujte cipele i zarijte noge u Zemlju. Osetite teksturu, temperaturu i gustinu ispod nogu.

KREATIVNA ŠETNJA

Polako podignite jednu nogu i stavite je ispred druge. Krećite se tako polako da osetite kako se težina pomera sa vaše pete na sredinu stopala do prstiju. Zatim obratite pažnju na sve suptilne promene dok se polako krećete sa jedne noge na drugu. Obratite pažnju na to kako celo telo angažuje svoje mišiće da bi održalo ravnotežu. Posmatrajte težinu tela dok počinje da se pomera. Kukovi se lagano pomeraju s leva na desno, jezgro se zahvata, a ramena se povlače unazad.

Dok tako koračate, možete staviti ruku na srce i razmišljati o svom stvaralaštvu, šta biste želeli, ili gde je blokada i kako da je rešite.

SINHRONIZUJTE DAH

Udahnite dok vam leva noga korača napred. Izdahnite dok vam desna noga korača napred. Udahnite puno, duboko, ritmično i sporo. Zapamtite da ne hodate radi vežbanja. Umesto toga, integrišite meditaciju sa pokretom. Što je vaš dah sporiji, sporiji će biti vaši koraci. Što su vaši koraci sporiji, to će vam um biti smireniji.

INTEGRIŠITE MANTRU

Vrlo jednostavna mantra može pomoći vašem umu da ostane fokusiran na meditaciju hodanja. Jednostavno ponavljanje udah-izdah može biti dovoljno. Ili možete govoriti nešto što je važno za kreaciju na kojoj trenutno radite.

OTPUSTITE SVOJE STRAHOVE

Svakim korakom koji napravite, otpustite svoje brige, strahove, terete i vratite ih Majci Zemlji. Osetite kako tonu u zemlju, ostavljajući vas lakšim svakim korakom.

BUDITE ZAHVALNI

Kada budete spremni da izađete iz meditacije, stanite sa paralelnim stopalima i razmaknutim bokovima. Tri puta duboko udahnite i sa svakim udahom se zahvalite Majci Zemlji što je primila i rastvorila sve što vas ne podržava.


Možete jednostavno ponoviti hvala ili zahvaliti za nešto konkretno. U svakom slučaju, dozvolite da zahvalnost izvire iznutra i izvede vas iz vaše meditacije i vrati vas u vaš dan. Vežbajte svoju kreativnu šetnju onoliko koliko želite.

Čak i minut ili dva ove meditacije mogu učiniti čuda. Vežbanjem uzemljenja uz meditaciju hodanja, otkrićete da se vaše telo i um mogu revitalizirati na nove i uzbudljive načine.

You Might Also Like...

    error: Content is protected !!