Živeti Glasno

Kako da tvoj prostor radi za tvoje stvaralaštvo?

Svoju umetnost i svoj kreativni poziv podržavamo prvo tako što mu dajemo fizički prostor i konkretno vreme.

 Na taj način podsvesno sugerišemo sebi da smo važni i da je naše stvaralačko bavljenje neophodno da se dogodi.

Kada se pobrinemo za to da ljudska dimenzija života postane inspirativna, sveobuhvatna i ljubavna za naše ideje, za njome će doći i inspiracija, te kreacija.

Zato ti u današnjem tekstu izdvajam konkretne alate kako da prateći zakone kineske filozofije (Feng Šuija) možeš da preurediš prostoriju ili kutak u kome želiš da stvaraš, tako da u tvoj život uđu inspiracija, sreća i obilje.

Sledeći energiju prostora, možemo sebi pomoći da probudimo stvaralaštvo, obezbedimo uspeh u poslovima, kao i da živimo u harmoniji sa prirodom i svetom.

Šta je važno da znaš pre stvaranja, te uređenja prostora?

Prostor u kome radimo, šalje nam nesvesne poruke o tome ko jesmo i ko ćemo biti. 

Zato ukoliko želiš maksimalne efekte, postaraj se da uložiš vreme i posvetiš se akcijama opisanim u narednim koracima. 

OBELEŽI SVOJ PROSTOR SVOJIM

  • Prvo što treba da učiniš jeste da nađeš svoj kutak ili prostoriju, te zauzmeš deo za sebe, komunicirajući to sa svojim članovima porodice ili ukućanima. Ukućani treba da znaju zašto biraš taj prostor, šta ti on znači i zašto je važno da u njega ne ulaze, ili ne pomeraju/koriste stvari.

PROVEDI VREME KONEKTUJUĆI SE SA IZABRANIM PROSTOROM

  • Drugi zadatak je da posediš dvadeset minuta u tom fizičkom delu, pokušaš da osetiš prostor i vidiš na šta te konkretno poziva. Ukoliko ti se javi bilo koja ideja, zapiši je i obavezno implementiraj. Na taj način učiš i da čuješ intuiciju, ali i da je uvažiš.

OJAČAJ SVOJE STVARALAŠTVO ZAKONIMA FENG ŠUIJA

  • Bilo da imaš čitavu sobu za sebe ili jedan kutak u određenoj prostoriji, sagledaj sa koje strane se nalazi prostorija ili kutak – da li je na istoku, zapadu, jugu ili severu, te primeni dalje akcije.

– južna strana –

Ukoliko ti je kutak za stvaralaštvo na jugu, u svoj prostor unesi crvenu boju, zatim figure trouglastog oblika. Kada stvaraš uvek na sebe stavi nešto boje cigle ili crveni odevni predmet.

– središte prostorije –

Ukoliko ti je kutak za stvaralaštvo u središtu prostora ili je to središna prostorija, to znači da je njegov element zemlja, a boja žuta. Na svom stolu možeš imati podmetače, poslužavnike, ili bilo šta što je tog oblika. 

– zapadna strana –

Ukoliko ti je kutak za stvaralaštvo na zapadu, element je metal, a boja bela. Simbol zapadne strane je krug, a životinja beli tigar i u skladu sa tim, možeš uneti detalje, ili sebe obući na takav način, koristeći i ljubičastu ili sivu.

– severna strana –

Ukoliko ti je kutak za stvaralaštvo na severu, element je voda, to znači da je naša boja plava ili crna. Ako je izvodljivo, pokušaj da ti prostor za stvaralaštvo bude blizu stakla, ogledala ili na svoj sto stavi staklenu posudu.

– istočna strana –

Ukoliko ti je kutak za stvaralaštvo na istoku, element je drvo, dok su boje istoka sve vrste zelene, tirkizne i mešano plave. Oblici koji bi trebalo da se nađu u tvojoj prostoriji jesu četvorougao, pravougaonik, romb.

UNESI SEBE U SVOJ PROSTOR

  • Nakon što si unela navedene elemente, u svoj kutak stavi simbole koji te inspirišu, notese, olovke, slike, fotografije, knjige…

Jednom kada imaš svoj kutak za stvaranje, energiju si prilagodila strani na kojoj se nalazi, oplemenivši filozofiju Feng Šuija svojim dragim stvarima koje te pozivaju na stvaralaštvo, taj kutak će biti isprva tvoj spas, te tvoj razlog za stvaranje.

Prostor namenjen za kreaciju, jeste prostor koji nas na kreaciju poziva.

You Might Also Like...

    error: Content is protected !!